phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Pohodlné kreslo nazývané ,,Ušiak"

Pohodlné kreslo nazývané ,,Ušiak"

Tento model kresla je spájaný s anglickým štýlom. V minulosti vynikal v salónoch a dnes po nich dychtivo siaha i mladšia generácia. Populárne kreslo s veľkým a pohodlným operadlom. Svoje meno ,,Ušiak" získalo vďaka bočným opierkam, ktoré vyzerajú ako uši. V dnešnej dobe máme kreslá v rôznych prevedeniach a farbách. História tohto modelu, ktorá je známa už mnoho rokov, je rovnako zaujímavá ako aj jeho farby. 


Fotel Muno marki Marbe Style

Ako vzniklo kreslo v chladnom Anglicku?

Píše sa rok 1600. Predstavte si chladné a daždivé Anglicko na konci 16. storočia. Domy v Anglicku boli postavená z kameňa a obyvatelia nájomných domov pociťovali neustále prenikavý chlad, ktorý do domov vnikal i cez netesné okná. Jediným zdrojom toľko potrebného tepla bol krb umiestnený niekde v rohu domu, no a pri krbe stálo väčšinou kreslo, prototyp dnešného Ušiaka. Pre tie časy to bol inovatívny model a prečo?  Vďaka bočným lištám, ktoré rovnako ako krídla alebo uši chránili ženy sediace v kresle pred prievanom. Okrem toho malo široké a pohodlné sedadlo a drevené nohy. Kreslo bolo čalúnené mäkkou a odolnou látkou.

Na druhej strane, na francúzskom dvore v 17. storočí návrhári súperili vo vytvorení dokonalého kresla pre vládnucu elitu. Vymysleli kreslo, stoličku s vysokým operadlom, akýsi prototyp trónu pre dôležitú osobu. Nohy nábytku pripomínali leviu labku s pazúrmi, čo bolo protiváhou mäkkého čalúnenia.

Postupom času sa správy o kreslu Ušiak dostali aj do ďalekej Ameriky, kde ju nazývali „easy chair”. Kreslo Ušiak je oddychový a dekoratívny kus nábytku i v súčasnosti. Treba povedať, že ide o kompaktný kus nábytku. Dnes aj keď sa jeho tvar trochu zmenil, zostalo kreslo stále obľúbeným kusom nábytku. To najdôležitejšie však zostalo nezmenené a to bočná opora - povestné „uši“.


Kreslo Chester od výrobcu  Halmar

Kreslo Ušiak dnes

Skôr ako prejdeme do 21. storočia, treba si propomenúť 20. storočie. V tom čase vznikli dve ikonické kreslá podľa vzoru Ušiaka. Hovoríme o kresle „Egg“ od Arneho Jacobsena a o „Wingback Chair“ od Toma Dixona. Kreslo „Egg“ od dánskeho architekta a interiérového dizajnéra je stále duplikované a „Wingback Chair“ sa vyznačoval plastovým tvarom. Moderný wingback má veľa svojich predchodcov, je to už ale moderný model, vhodný do klasického, moderného ale i rustikálneho interiéru. Priestranné telo je pripevnené na štyroch krátkych nohách. Prepracovaný tvar operadla vás vyzýva k odpočinku. Na trhu je veľa verzií ikonického kresla: vzorované, s univerzálnymi farbami, väčšie, menšie, s veľkými i malými „ušami“. 


Kreslo Kamma od výrobcu  Actona

Slávne kreslo u nás na stolicky24.sk

Tento nadčasový kus nábytku nájdete aj na našom e-shopu www.stolicky24.sk  Kreslo Ušiak Chesterfield od výrobcu Snap, má ozdobné prešívané operadlo, ktoré krásne korešponduje s bočnými „ušami“. Operadlo je vybavené 12 čalúnenými gombíkmi zdôrazňujúcimi eleganciu nábytku. V sedadle kresla je použitá špeciálne pripravená dvojzložková čalúnená pena. Je zodpovedná za mäkkosť a primeranú pružnosť počas mnohých hodín používania. Bez ozdobného prešívania ponúkame i kreslo Ušiak.



Fotel Uszak gładki marki Snap

Kreslo Ušiak sa v priebehu storočí zmenilo, ale zanechalo to najlepšie - tvar, kvalitu a pohodlie. Dnes je ťažké si bez neho predstaviť útulnú spálňu, atmosférickú obývaciu izbu s krbom alebo izbu v päťhviezdičkovom hoteli. Je to model, ktorý napriek meniacim sa trendom stále zostáva na vrchole.

Kreslo Cotto
176 €
Farby: Béžová, svetlo šedá, tmavo šedá, modrá, horčicová
Látka: príjemná na dotyk, masívne gumové drevo
Odoslanie: 10-15 dní
Kreslo "ušiak" dostupné v piatich módnych a tlmených farbách. Podstavec je vyrobený z drevených nôh. Tento nábytok kombinuje tradíciu a modernosť a je veľmi pohodlný. Poskytne vám primeraný odpočinok po dlhom dni.
Kreslo Agustin
266 €
Farby: šedá, béžová
Látka: príjemná na dotyk
Odoslanie: 10-15 dní
Čalúnené kreslo príjemné na dotyk v šedej farbe. Funkcia rozloženia sedadla z hĺbky 92 až 160 cm zaručuje pohodlie pri používaní. Vytvorené pre relaxáciu!
Najpredávanejšie
Kreslo Ušiak Chesterfield 2-5 dni
270 €
Farby: Operadlo a sedadlo: Venus Velvet 2930, Milton New 03; nohy: svetlý orech (6)
Látka: 2 na výber
Odoslanie: 2-5 dní
Vynikajúca kvalita, mimoriadny komfort, inovatívna pena, rýchla výroba a dodávka! Verzia Chesterfield, s dekoratívnym operadlom je k dispozícii v dvoch farbách čalúnenia a s nohami svetlý orech.
Najpredávanejšie
Kreslo Ušiak hladké 2-5 dni
250 €
Farby: Operadlo a sedadlo: Venus Velvet 2930, Milton New 03; nohy: svetlý orech (6)
Látka: 2 na výber
Odoslanie: 2-5 dní
Klasické kreslo. Maximálny komfort zaručujú vysoké operadlá a široké lakťové opierky. Predložený model nemá žiadne prešívanie. K dispozícii v dvoch farbách čalúnenia a s nohami svetlý orech.
Najpredávanejšie
Kreslo Ušiak hladké
231 - 278 €
Farby: 42 tkanín, 17 farieb nôh
Látka: 3 na výber
Odoslanie: 4-5 týždňov
Klasické kreslo. Maximálny komfort zaručujú vysoké operadlá a široké lakťové opierky. Predložený model nemá žiadne prešívanie. K dispozícii v širokej škále poťahov na čalúnenie a dreva.
Najpredávanejšie
Kreslo Ušiak Chesterfield
251 - 298 €
Farby: 42 tkanín, 17 nôh
Látka: 3 na výber
Odoslanie: 4-5 týždňov
Vynikajúca kvalita, mimoriadny komfort, inovatívna pena, rýchla výroba a dodávka! Verzia Chesterfield, s dekoratívnym operadlom.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top