Vyberte si novú ergonomickú stoličku
Zostáva:
teraz s dodatočnou zľavou! Viacej >> TU <<
phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: Zatvorené
Existujú nefarbiace poťahové látky? Alebo je to mýtus?

Existujú nefarbiace poťahové látky? Alebo je to mýtus?

#tkanina #radca

 

 

Pri nákupe novej sedačky, stoličky alebo kresla sa snažíme vybrať si kvalitný nábytok, ktorý nám bude slúžiť roky. Zameriavame sa na veľkosť a farbu, ale premýšľame nad typom poťahovej látky? Poznáme jeho výrobcu, parametre a vlastnosti? Zamerajme sa teda dnes na látky, ktoré okrem estetickej hodnoty môžu mať mnoho funkcií uľahčujúcich náš každodenný život.

 

Látky odolné voči škvrnám – ako ich spoznať?

 

Ľahko čistiteľné látky sa vizuálne nelíšia od klasických látok. Pri objednávke čalúnenej stoličky alebo kresla vo vami zvolenej poťahovej látke sa pozrieme na štítky a informácie na nich umiestnené. Pokiaľ má poťahová látka vlastnosti ľahko umývateľnej látky, táto informácia sa určite objaví na štítku pripevnenom k vzorkovníku tkanín. V akej forme? Najčastejšie grafický s doplnkovým popisom, napríklad „Easy clean“.

Príklady piktogramov európskych výrobcov tkanín odolných voči škvrnám:

 

 

 


Fargotex – ľahko čistiteľné tkaniny vodou

 

 


 

 



Toptextil
 – technologia Cleanaboo+ – ľahko čistiteľné tkaniny

 

 


 

Samozrejme najlepšie a najrýchlejšie sa o ľahko umývateľných látkach dozviete, keď požiadate o túto informáciu samotného predajcu. Ten vám ukáže tkaniny, kde si budete môcť vybrať farbu a textúru, o ktorú máte záujem.

fotel Uszak Chesterfield z pufą polskiej marki Snap

Kreslo Ušiak Chesterfield v látke Strong 09, ktorá sa ľahko čistí

 

 

Prečo sa oplatí vyberať látky odolné voči škvrnám?

 

Látky odolné proti zašpineniu výrazne uľahčujú každodenný život členom domácnosti. Nemusíte mať obavy z náhodného znečistenia svetlej pohovky. Stačí obyčajná voda alebo mydlo a škvrna zmizne bez stopy. Ťažko uveriť?

 

Rozliata káva a látka odolná voči škvrnám

 
Poťahové látky odolné voči škvrnám nie sú to isté ako hydrofóbne látky, teda tie, ktoré neabsorbujú rozliate tekutiny. Bohužiaľ, tieto pojmy sa často navzájom zamieňajú, ale rozdiel je obrovský. Ak látka, ktorá sa ľahko čistí, nemá dodatočný hydrofóbny náter, náhodne rozliata tekutina do nej môže vsiaknuť a špina sa vyčistí len na povrchu materiálu. Ak chceme nábytok úplne ochrániť pred náhodným znečistením, oplatí sa zamerať na látky, ktoré majú i náter uľahčujúci čistenie, tak aj hydrofóbny. Vracia sa teda otázka, ako ich nájsť? Šablóny alebo popisy produktov by mali obsahovať informácie o ťažkej absorpcii tekutín alebo hydrofóbnosti. Opäť je to najčastejšie prezentované graficky. Príklady sú uvedené nižšie:
 

Fargotex – ťažké vstrebávanie tekutín
 
 

Toptextil – Cleanaboo – odolnosť voči tekutinám
 
Vďaka povrchovej úprave, ktorá zabraňuje vstrebaniu rozliatych tekutín, nepredstavuje náhodne rozliaty džús alebo čaj zásadnú hrozbu pre vaše obľúbené kreslo. V tomto prípade je však nesmierne dôležitá vaša reakčná doba. Rozliata tekutina zostáva na povrchu látky len chvíľu, preto by sme ju mali čo najskôr odstrániť savým uterákom.
 
 
Európska značka jedálenského a obývacieho nábytku SNAP vyrába nábytok z tkanín európskych výrobcov Fargotex a Toptextil. Pri objednávaní nábytku na stolicky24.sk sa opýtajte na materiály odolné proti zašpineniu.

 

 

Najpredávanejšie
Stolička Sisi 3 s cvokmi a klopadlom
172 - 198 €
Farby: 55 variant, 15 farieb dreva
Látka: 5 typov
Odoslanie: 4-5 týždňov
Elegantná stolička s cvokmi a s ozdobným klopadlom. K dispozícii v širokej škále čalúnenia a farby dreva. Štýlové, pohodlné a jedinečné.
Kreslo Mike W
232 - 259 €
Farby: 82 na výber
Látka: 8 na výber
Odoslanie: 2-3 dni
Skvelá ergonómia, precízne spracovanie, vysoké operadlo, biele prvky, preverte všetky jeho funkcie!
Taburet Vinci Gold Round
67 - 84 €
Farby: Čalúnenie: na výber 26 látok; okraj: zlatý
Látka: Čalúnenie: 3 druhy; okraj: kov
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantný taburet s okrúhlym sedadlom a zlatým okrajom v spodnej časti. Je to minimalistický a elegantný kus nábytku.
Najpredávanejšie
Kreslo Ušiak Chesterfield
251 - 298 €
Farby: 42 tkanín, 17 nôh
Látka: 3 na výber
Odoslanie: 4-5 týždňov
Vynikajúca kvalita, mimoriadny komfort, inovatívna pena, rýchla výroba a dodávka! Verzia Chesterfield, s dekoratívnym operadlom.
Najpredávanejšie
Stolička Chelsea Plus wood
119 - 149 €
Farby: 87 variant poťahov, 15 farieb dreva
Látka: 9 typov
Odoslanie: 4-5 týždňov
Vkusná stolička plne potiahnutá Vami vybraným poťahom k dispozícii v mnohých farbách. Charakteristickým rysom je dekoratívny lem.
Najpredávanejšie
Kancelárská stolička Team Plus HD
224 - 293 €
Farby: viac ako 90 variánt&nbsp;
Látka: 9 typov&nbsp;
Odoslanie: 2-3 dni
Nastaviteľná opierka hlavy, čalúnená z oboch strán, tvarované operadlo, nastaviteľné opierky rúk. Skvelý pomer cena / kvalita, vysoká ergonómia, jednoduché tvary,rýchla expedícia,
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top