phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Ergonómia pri kancelárskej práci.

Ergonómia pri kancelárskej práci.

V 21. storočí sa stále viac hovorí o ergonómii. Vie však každý z nás, čo tento pojem presne znamená?

Stručne povedané, ergonómia je vedecká disciplína, ktorá sa zaoberá otázkou prispôsobovania pracovných podmienok morfologickým (štruktúra tela), fyziologickým (napr. svalovým a mozgovým činnostiam) a ľudským duševným schopnostiam. Jej cieľom je teda zabezpečiť najvyššiu efektivitu práce pri súčasnom zachovaní zdravotných potrieb zamestnancov.

Čo je teda výhodné?

Primerané usporiadanie pracoviska. Výber správneho kresla a ergonomického kresla je veľmi dôležitý. Je dôležité, aby sa sedadlo a operadlo prispôsobili telu používateľa a zároveň umožnili zablokovanie mechanizmov v niekoľkých polohách. Dôležité je zabezpečiť pohodlie pri intenzívnej duševnej práci. Ergonomická kancelárska stolička musí mať nastavenie hĺbky sedadla, ktoré znižuje riziko tlaku na stehná. Úlohou lakťových opierok je umožniť voľné umiestnenie rúk, ktoré sú stále v napätí počas 8-hodinového režimu vykonávania povinností.


Tento článok je iba úvodom do seriálu o ergonómii a treba pripustiť, že ide o veľmi rozsiahlu tému. Upozorňujeme na niekoľko kľúčových otázok, ktoré vám pomôžu pri výbere správnej stoličky a kresla. Cyklus bude rozdelený do troch častí:

- sedadlo

- mechanizmy

- podpierky rúk


Radi vám poradíme, ktoré stoličky a kreslá podporujú správnu ergonómiu tela, využívajúc naše znalosti a 15 ročné skúsenosti.



© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top