phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Mechanizmy - ktorý si vybrať, čo znamenajú skratky a na čo nám slúžia?

Mechanizmy - ktorý si vybrať, čo znamenajú skratky a na čo nám slúžia?

Nedávno sme písali o predmete sedadla – Sedadlo-téma na zamyslenie. A čo sa skrýva pod sedadlom?


V našej ponuke nájdete veľa kancelárskych stoličiek kancelárskych kresiel ktoré sa líšia vo funkciách a to vďaka niekoľkým páčkam pod sedadlom.

Ako sme už spomenuli, pracovná stolička musí mať nastavenie výšky sedadla. Ďalej je skvelé, ak má synchrónny mechanizmus, kde operadlo a sedadlo po uvoľnení zámku (t. z. iba vtedy, keď to chceme) sleduje pohyb chrbta a poskytuje mu primeranú oporu. Ak to rozpočet umožňuje, tak lepšie stoličky majú ďalšie funkcie, ako napríklad zmenu hĺbky sedadla alebo zmenu uhla sedadla.

Nižšie sú uvedené názvy takmer všetkých mechanizmov z našej ponuky. Začneme s najjednoduchšími, prejdeme ich spektrum, stručne ich opíšeme a uvedieme príklady stoličiek a kresiel, v ktorých sa používajú. Pri každom kancelárskom produkte v našom e-shope vždy podrobne popisujeme možnosti použitého mechanizmu.

ZÁKLADNÉ MECHANIZMY

Economic – nastavenie iba výšky kresla 



CPT – veľmi jednoduchý mechanizmus. Tri skrutky umožňujúce: aretáciu operadla v akejkoľvek polohe, nastavenie výšky operadla, nastavenie hĺbky sedadla. Okrem toho nastavenie výšky sedadla pomocou pneumatického piestu - napr. kancelárske stoličky BravoPrestigeAkord.

Tilt – výška sedadla je nastaviteľná pomocou pneumatického zdvihu, uvoľnenie zámku - umožňuje voľné hojdanie celej stoličky, tj. sedadla a operadla, operadlo sa nastavuje pomocou skrutky – Kreslo Mefisto Relaks Plus R .

Multiblock – nastavenie výšky sedadla pomocou pneumatického zdvihu, uvoľnenie zámku operadla umožňuje voľný výkyv a blokovanie v 5 polohách, funkcia Anti-Shock po uvoľnení operadlo nenarazí na chrbát užívateľa, nastavenie sily odporu operadla pomocou skrutky pod sedadlom –  kreslo SupremeNovaNextOrion

SYNCHRÓNNE MECHANIZMY

Active-1 –nastavenie výšky sedadla pomocou pneumatického zdvihu, voľné kývanie, synchronizované naklonenie operadla a sedadla v pomere 2: 1, uhol sklonu operadla 19 stupňov pri sklopení sedadla 8 stupňov, aretácia naklápania v 5 polohách, nastavenie výšky operadla 10 západiek, nastavenie sily odolnosti operadla, funkcia Anti-Shock - ochrana pred udretím operadla do chrbta užívateľa. Príkladné modely: StilloMasterGem.



Synchrónny mechanizmus FS – možnosť voľne sa otáčať, sklopenie operadla (20 stupňov) synchrónne so sedadlom (11 stupňov), možnosť aretácie operadla v 5 polohách, nastaviteľná výška operadla, nastaviteľná sila operadla pomocou skrutky, funkcia Anti-Shock - ochrana proti nárazu operadla  do chrbta užívateľa, vo verzii FST - nastaviteľná hĺbka sedadla, nastavenie výšky sedadla pre obe verzie.

Vzorové modely: Intrata O


Synchrónny mechanizmus Epron Synchron ES - schopnosť voľne sa otáčať, operadlo sa nakláňa so sedadlom v pomere 2: 1 (20 stupňov / 11 stupňov), schopnosť zamykania v 5 polohách, schopnosť nastavovať výšku operadla, nastaviteľný odpor operadla pomocou gombíka, funkcia Anti-Shock - ochrana proti nárazu operadla do chrbta užívateľa, možnosť EST - nastavenie hĺbky sedadla, možnosť EFT - dodatočný 5-stupňový negatívny uhol, sklon sedadla. Všetky možnosti majú pneumatický zdvih pre nastavenie stoličky hore a dole.

Vzorové modely: Orlando HBBolero II



Synchrónny mechanizmus Epron Synchron Plus ESP - schopnosť voľne sa otáčať, operadlo sa nakláňa so sedadlom v pomere 2: 1 (22 stupňov / 11 stupňov), schopnosť zamykania v 5 polohách, nastaviteľná výška operadla, nastaviteľný odpor operadla pomocou gombíka, funkcia Anti-Shock - ochrana proti nárazu operadla do chrbta užívateľa, možnosť ESPT - nastavenie hĺbky sedadla, možnosť ESPTN - záporný uhol sedadla, nastavenie sklonu dopredu o 2 stupne. Výškové nastavenie pomocou pneumatického zdvihu.

Vzorové modely: Orlando UP 24/7


Mechanizmus Ergon UP – nastavenie výšky sedadla pomocou pneumatického zdvihu, nastavenie výšky operadla (8 západiek), zámok operadla vo zvolenej polohe, možnosť sklopenia operadla sklonu operadla + 20 stupňov a - 3 stupne.

Model vybavený týmto mechanizmom je Labo.

Mechanizmus Ergon 2L –sklon operadla + 20 stupňov dopredu a - 3 dozadu. Zámok operadla vo zvolenej polohe, nastavenie výšky operadla pomocou skrutky, nastavenie výšky sedadla pomocou pneumatického zdvihu.

Príkladom kancelárskej stoličky je model Taktik.


Mechanizmus synchrónny IBRA  tento mechanizmus má stoličkou Offix


- (A) blokovanie uhla sklonu sedadla, spomalenie pohybu. Po uvoľnení tohto zámku sedadlo zmení svoju polohu, ale operadlo je pevné (zaistené pákou C). Pákou (A) aktivujeme funkciu „kývania“ v kresle

- (B)nastavenie výšky sedadla

- (C) zamykanie zvoleného uhla operadla vo vzťahu k sedadlu alebo spomalenie operadla. Po spomalenom pohybe je sedadlo nehybné a operadlo nasleduje za operadlom

-sila odporu, ktorú operadlo vytvára pri naklápaní, je nastaviteľná, čo umožňuje jeho nastavenie podľa hmotnosti používateľa (gombík D).


Mechanizmus LP11 –schopnosť voľne sa otáčať, operadlo sa nakláňa synchrónne so sedadlom, uhol operadla 23 stupňov, sedadlo 11 stupňov. Operadlo je možné aretovať v 5 polohách. Nastavenie sily odporu operadla pomocou otočného gombíka umiestneného na pravej strane sedadla, funkcia Anti-Shock - ochrana proti nárazu operadla do chrbta užívateľa, nastaviteľné hore a dole pomocou zdvihu. Kreslo Viden je vybavené týmto typom mechanizmu.


Mechanizmus Synchro self   nastaviteľná výška sedadla, nastavenie sklonu operadla a sklonu sedadla, nastavenie sily sklonu operadla, sedadla vo verzii STL - nastavenie hĺbky sedadla.



Mechanizmus Synchro – výška sedadla, uhol operadla a sedadla, ako aj sila operadla sú nastaviteľné, hĺbka sedadla je nastaviteľná vo verziách SL a SFL, možnosť sklopenia operadla „Záporný uhol“ - verzia SFL.



Mechanizmus Synchro Self - pre kreslá Futura - umožňuje voľné otáčanie sa v kresle, blokovanie operadla v akejkoľvek polohe, funkcia Anti-Shock bráni operadlu v zásahu do chrbta užívateľa, nastavenie hĺbky sedadla, nastavenie výšky sedadla v rozsahu zhora nadol.


Joystick použitý na modeli je skvelým riešením Ioo oraz Ergohuman.

Mechanizmus Synchro je v jednej rukoväti a umožňuje:


pohyb hore - nastavenie sedadla hore a dole,


pohyb dozadu (smerom k operadlu) - uvoľnenie zámku, možnosť voľného kývania, návrat do východiskovej polohy zablokuje operadlo.


Pohybujte sa dopredu smerom k prednej časti sedadla - nastavenie hĺbky sedadla, návrat do východiskovej polohy, blokovací pohyb.


Výber správneho mechanizmu nie je jednoduchá záležitosť, závisí od pohodlia  pri sedení a schopnosti individuálne nastaviť stoličku.


Radi vám poradíme, aké kreslo bude pre vás to pravé a preto neváhajte kontaktovať našu zákaznícku linku.



© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top