phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
V hlavnej roli drevo

V hlavnej roli drevo

Už od najstarších čias bolo drevo a kameň najviac používaným materiálom pri výrobe a skrášľovaní našich domov. Tak ako kameň, tak i drevo používame do interiéru bytov, či už vo forme dekoratívnych fasádnych prvkov, alebo ako materiál, z ktorého sa vyrába nábytok do kuchyne, jedálne či obývacej izby.

Napriek meniacim sa trendom je drevo stále na vrchole.

Drevo je najviac používaný materiál v škandinávskom štýle. Súvisí to s jeho symbolikou. V západnej kultúre je strom spájaný s duchovným životom, dokonalosťou a nesmrteľnosťou. Strom je príkladom kontaktu človeka s prírodou. Tento vzťah sa momentálne prenáša do našich domovov. Hovorí sa, že drevený nábytok má dušu, pretože sa často odovzdáva z generácie na generáciu. V podkroví krásne korešponduje s betónom alebo tehlami a v interiéroch inšpirovaných priemyselným štýlom originálne harmonizuje s kovovými prvkami.


stół Orbi marki Paged

Prečo je drevo v nábytkárskom priemysle cennou surovinou?

Drevený nábytok kupujeme na niekoľko rokov dopredu. Vyžaduje samozrejme neustálu údržbu, ale ak sa oň dobre postaráme, odplatí nám to svojou krásou, originalitou a charakterom. Niekedy na osvieženie vzhľadu bytu nám stačí pár doplnkov a tie drevené sú skvelým nápadom.

Medzi najdôležitejšie výhody dreva patrí:

  • pevnosť- záleží na type dreva
  • ľahké spracovanie, rôzne tvary nábytku dostupné na trhu
  • tepelná izolácia.


Drevené skrine, komody a stoly sa považujú za prémiové výrobky vyššej kvality.

V nábytkárskom priemysle sa najviac používa dub. Má dobré parametre pevnosti a je odolný proti oderu. Jeho charakteristickou črtou je bohaté zrno - rôznej veľkosti a nepravidelného rozloženia. Je potrebné mať na pamäti, že dubové výrobky majú tendenciu stmavnúť, keď sú vystavené kontaktu s vodou. To však nemení na skutočnosti, že je odolné. Dubové stoly, sa používajú v štýlových jedálňach, pretože sa neohýbajú pod hmotnosťou predmetov, ktoré sú na nich umiestnené.


stół Crudo marki Paged

Druhým druhom dreva, ktoré sa najviac používa je buk. Má kompaktnú štruktúru a dobre znáša ťažké bremená. Malo by sa však pamätať na to, že ak nie je správne spracované, môže sa ohnúť, alebo zdeformovať.


stolička Dariusz 2 

Dyhovanie - čo to znamená?


Na výber máme nábytok vyrobený z masívneho dreva, ako aj nábytok pokrytý dyhou. Čo je to dyha? Táto technika spočíva v lepení tenkých kúskov dreva s hrúbkou 0,2 - 0,8 mm na povrch nábytku. Tieto panely sa nazývajú dyha. Po brúsení je ich povrch chránený ekologickým lakom. Dyha má mnoho výhod - šetrí materiál a peniaze. Vďaka nemu získava masívna konštrukcia ľahkosť. Preglejkové (dyhované) stoličky sa ľahko vyberajú - hodia sa tak ako k masívnym tak i k ľahším stolom.


stolička Falun wood 

Drevo je ekologický obnoviteľný materiál a je veľmi vďačný, ak sa o neho správne postaráme. Tu vizuálne hodnoty idú ruka v ruke s odolnosťou. Ale aby sme si mohli užívať drevený nábytok roky, musíme sa  pravidelne oň starať a udržiavať pomocou vhodných lakov alebo olejov.


fotel Kanu marki Marbet Style

Na adrese www.stolicky24.sk nájdete veľa dreveného nábytku od renomovaných výrobcov. Je len na vás, pre ktorý produkt sa rozhodnete- všetky stoja za pozornosť.


krzesła Skin wood marki Snap


Stolička Terra
227 - 272 €
Farby: 112 variant, 14 farieb dreva
Látka: 7 typov
Odoslanie: 5-7 týždňov
Originálna stolička s ľahko zahnutým operadlom. Vyrobená výhradne z masívneho dubového dreva. Komfort pri sedení zaisťuje čalúnená pena potiahnutá látkou. Terra je k dispozícii v širokej škále farieb čalúnenia.
Najpredávanejšie
Stolička Dariusz 2
62 €
Farby: 4 varianty
Látka: bukové drevo, MDF doska
Odoslanie: 10-15 dní
Drevená stolička štylisticky odkazujúca na klasický dizajn. K dispozícii v štyroch módnych farbách. Vďaka minimalistickej podobe sa dobre vyníma v interiéroch inšpirovaných moderným, vintage a rustikálnym štýlom.
Stolička Falun wood
89 €
Farby: 15 farieb dreva
Látka: prírodné bukové drevo
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantná, jednoduchá stolička v škandinávskom štýle, ktorá sa skvele vyníma v každému interiéru. Ponúkame 2 tvary nôh, rôzne farby dreva.
Stolička Malmo Wood 4HW
86 €
Farby: 15 farieb dreva
Látka: drevo
Odoslanie: 2-5 dní
Celok je vyrobený z dreva. Vysoký komfort, skvelé farby, štvorcové alebo okrúhle nohy. Nadčasový dizajn.
Stolička Skin wood
89 €
Farby: 15 farieb dreva
Látka: drevo
Odoslanie: 2-5 dní
Stolička vyrobená z ohýbanej preglejky z bukového dřeva.Vyrobena pre útulnú jedáleň alebo kuchyňu. K dispozícii v širokej škále farieb, dva tvary nohu.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top