phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Zariaďujeme interiér pre alergika

Zariaďujeme interiér pre alergika

#sprievodca

Objavujú sa náhle. Spôsobujú kýchanie, slzenie očí a tiež svrbenie tela. Neumožňujú nám normálne fungovať počas peľovej sezóny. Stáva sa tiež, že ich môže spustiť štvornohý maznáčik. Alergia na prach, plesne alebo srsť zvierat môže skomplikovať život. Chceme sa doma cítiť bezpečne, ako to teda zariadiť, aby sa znížil počet alergénov v prostredí? Môže to tak byť! Navrhneme Vám ako.

Alergény - čo mať a čomu sa vyhnúť

Ak viete, že ste alergickí na určité alergény, potom sa uistite, že teplota vo vašom byte je pod 22 ° C a vlhkosť vzduchu v rozmedzí 40-45%. To rozhodne minimalizuje životnosť plesní a roztočov v miestnosti. Vaším obľúbeným zariadením by odteraz mal byť vysávač s HEPA filtrom. Prečo je tomu tak? Filter HEPA je schopný zachytiť častice rôznych veľkostí, dokonca aj tie najmenšie, vrátane plesní, baktérií, chlpov zvierat a peľu. Vysajte všetky miestnosti v dome aspoň raz týždenne. Investujte tiež do dobrej čističky vzduchu, svetlého nábytku, pretože na svetlý nábytok sa usadzuje menej prachu a počas peľovej sezóny nevetrajte. Na jeseň a v zimných mesiacoch naopak poriadne vyvetrajte, najmä po daždi. Vyhnite sa tiež ťažkým a "huňatým" závesom. Hoci sú elegantné a vytvárajú v miestnosti atmosféru, tak bohužiaľ sú nositeľmi prachu a to doma s alergikom nechceme. Máte radi rastliny? Vyberte si tie, ktoré čistia vzduch, napr. Touclovka.




Nábytok vhodný pre alergikov

V tomto prípade fungujú skvele prírodné materiály. Výber nábytku pre alergikov nie je jednoduchá úloha. Posteľ by mala mať drevený alebo kovový rám, penovou alebo latexovou matrac a poťah, ktorý možno sňať a vyprať. Stoličky a pohovky bez extravagantných tvarov a zákutí, kde sa môže hromadiť prach. Najlepšie je vybrať tkaniny s certifikátom a ešte lepšie, ak sú stoličky úplne drevené. Vyberajte výrobky z bukového alebo borovicového dreva. Stoličky z bukovej preglejky, morené a lakované lakom sú bezpečné pre ľudí, zvieratá a životné prostredie ako napríklad stoličky Malmo Wood alebo Malmo Steel. Ak už vyberáte čalúnený nábytok, venujte pozornosť poťahovej látke. Na trhu sú k dispozícii látky, ktoré sú bezpečné pre alergikov, napr. Tkanina Strong s antibakteriálnym povlakom Virus Protect. Vďaka tejto technológii sa huby, roztoče a baktérie nedostanú do vlákien látky. To potvrdzuje certifikát Oeko-Tex Standard 100.



Koberec pre alergika

Koberec je v kontexte alergénov pomerne kontroverzná záležitosť. Často ako záclony alebo závesy zachytáva prach a navyše zvieracie chlpy. Je teda lepšie sa kobercom, najmä chundelatým, vyhýbať. Nie všetky koberce sú si rovné. Koberce značky Fargotex sú bezpečné pre ľudí bojujúcich s alergiami. Sú príjemné na dotyk, majú protišmykovú úpravu a dajú sa prať v práčke na 30 °C. Je dobré zvoliť koberec vyrobený z bavlny, hoci sa tiež odporúčajú polypropylénové. Jedná sa o materiály odolné voči plesniam. Najlepším riešením je koberec kombinujúci bavlnu s umelými vláknami. Okrem toho venujte pozornosť kobercovému rúnu, čo je typ priadze (strih, slučka alebo krútenie). Je dôležité, aby bol čo najkratší, nie vyši ako 12 mm. Praktické sú koberce tkané plošne, s hustou väzbou. Koberce vysajte najmenej raz týždenne, raz za mesiac je vonku pretrepte alebo je v zime vystavte mrazu (roztoče hynú pri nízkych teplotách). Raz za 2-3 mesiace bude koberec potrebovať dôkladné čistenie parným čističom alebo vodným vysávačom.



Dúfame, že Vám náš krátky sprievodca pomôže vytvoriť domov bez alergénov. Koniec koncov, domov je náš azyl, takže je dôležité, aby bol bezpečný pre každého v domácnosti.

Koberec Mono White
239 €
Farby: Mono biela (čierno-zlatá-béžovo-biela)
Látka: Príjemná na dotyk (28% bavlna, 72% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Koberec s geometrickými vzormi v tlmených farbách. Kombinácia odtieňov krémovej bielej a čiernej. Dostupné vo veľkostiach 160x230 cm. Koberec je odolný voči škvrnám a je vhodný aj pre domáce zvieratá.
Koberec Gatsby
239 €
Farby: 2 na výber
Látka: Príjemná na dotyk (23% bavlna, 77% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Koberec s geometrickými vzormi je k dispozícii v dvoch farbách: čiernej a tmavomodrej a vo veľkosti: 160x230 cm. Koberec je odolný voči škvrnám a je vhodný aj pre domáce zvieratá. Je to módny a funkčný doplnok!
Najpredávanejšie
Stolička Actona Roxby
71 €
Farby: Čierna
Látka: Sedadlo a operadlo: dMDF doska, rám: kaučukové drevo
Odoslanie: 15-20 dní
Kuchynská stolička v minimalistickom tvare. Sedadlo a operadlo sú vyrobené z MDF dosky a rám je vyrobený z kaučukového dreva. Všetky prvky stoličky sú morené čiernou farbou. ý produkt do malých priestorov. Skontrolovať to!
Najpredávanejšie
Stolička Dariusz 2
62 €
Farby: 4 varianty
Látka: bukové drevo, MDF doska
Odoslanie: 10-15 dní
Drevená stolička štylisticky odkazujúca na klasický dizajn. K dispozícii v štyroch módnych farbách. Vďaka minimalistickej podobe sa dobre vyníma v interiéroch inšpirovaných moderným, vintage a rustikálnym štýlom.
Stolička Skin Steel
74 - 100 €
Farby: 3 farby rámu, 61 tkanín
Látka: 6 druhov
Odoslanie: 15-25 dní
Jedálenská stolička moderného tvaru v škandinávskom štýle. Horná časť stoličky - operadlo a sedadlo - je čalúnené príjemnou látkou na dotyk v širokej škále farieb. Základňa je vyrobená z tenkých kovových nôh. Ľahká a stabilná.
Koberec Java Ivory
209 €
Farby: Slonovinová kosť
Látka: Príjemná na dotyk (43% bavlny, 57% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantný koberec pre štýlovú obývaciu izbu s originálnym vzorom vytvoreným z palmových listov tkaných na textilných stavoch. Vďaka technológii Magic Home je koberec odolný voči špine. Je to módny a funkčný doplnok!
Koberec Ives Warm Blue
209 €
Farby: Ecru s modrými elementmi
Látka: 43% bavlna, 57% polyester
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantný koberec pre štýlovú obývaciu izbu s originálnym vzorom tkaným na textilných stavoch. K dispozícii v modrej farbe, rozmery 160 x 230 cm. Vďaka technológii Magic Home je koberec odolný voči špine. Je to módny a funkčný doplnok!
Koberec Tiffany
239 €
Farby: 2 na výber
Látka: Príjemná na dotyk (28% bavlna, 72% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Moderný a elegantný koberec, vo veľkosti: 160x230 cm a v dvoch farebných prevedeniach: čierna a béžová. Perfektný do obývacej izby alebo jedálne, módny napriek meniacim sa trendom.
Koberec Moon Light Gray
209 €
Farby: Odtiene šedej (Light Gray)
Látka: Príjemná na dotyk (43% bavlna, 57% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantný koberec pre štýlovú obývaciu izbu s originálnym vzorom pripomínajúc povrch mesiaca v šedej farbe vytvoreným na textilných stavoch. K dispozícii v rozmere 160 x 230 cm. Vďaka technológii Magic Home je koberec odolný voči špine. Je to módny a funkčný doplnok!
Koberec Beto Gray
209 €
Farby: Šedá
Látka: Príjemná na dotyk (28% bavlna, 72% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantný koberec pre štýlovú obývaciu izbe s originálnym vzorom obraz v sivo-béžovej farbe vytvoreným na textilných stavoch. K dispozícii v rozmere 160 x 230 cm a 200 x 300 cm. Vďaka technológii Magic Home je koberec odolný voči špine. Je to módny a funkčný doplnok!
Stolička Malmo Wood 4HW
84 €
Farby: 15 farieb dreva
Látka: drevo
Odoslanie: 2-5 dní
Celok je vyrobený z dreva. Vysoký komfort, skvelé farby, štvorcové alebo okrúhle nohy. Nadčasový dizajn.
Drevená stolička Malmo Steel
72 - 73 €
Farby: 17 farieb dreva, 3 farby nôh 
Látka: Drevo, oceľ
Odoslanie: 2-5 dní
Skvelé farby, rýchla výroba a dodávka, priaznivý pomer ceny a kvality, nadčasový štýl.
Stolička Skin wood
86 €
Farby: 15 farieb dreva
Látka: drevo
Odoslanie: 2-5 dní
Stolička vyrobená z ohýbanej preglejky z bukového dřeva.Vyrobena pre útulnú jedáleň alebo kuchyňu. K dispozícii v širokej škále farieb, dva tvary nohu.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top