phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Interiér v štýle boho - nový trend v zariaďovaní!

Interiér v štýle boho - nový trend v zariaďovaní!

Ak radi čerpáte inšpirácie z iných kultúr, potom je štýl boho práve pre vás. Kedysi bol spojovaný iba s etnickými kultúrami, dnes je prepletený so škandinávskym minimalizmom a vytvára zmes záplavy farieb, od energickej červenej po zemitú hnedú, končiac bielou, milovanou milovníkmi škandinávskeho štýlu.

Boho je radosť, príroda a sviežosť, sloboda, elegancia, modernosť a vintage. Ako je možné, že jeden štýl kombinuje toto všetko? Vďaka čomu sú takto upravené interiéry plné šarmu a prirodzenosti? Ako docieliť toho, aby bol náš interiér v štýle boho?

Čo je vlastne Boho štýl?

Odvšadiaľ môžeme počuť, že nábytok, predmety a dekorácie sú v štýle boho. Ale čo je to vlastne boho? Pôvodne sa boho štýl volal etno a označoval produkty ľudovej kultúry, napríklad výrezy Kurpie alebo náhrdelníky Masai. Poukazoval predovšetkým na tradície národov z Južnej Ameriky, Afriky a Austrálie. Vyznačoval sa veľkým počtom farieb a vzorov. Vzory zostali, ale výrazné farby ustúpili farbám zeme. V súčasnosti rozlišujeme etno a boho štýl. Ten si získal popularitu v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokoch minulého storočia spolu s kultúrou hippies. Mladí ľudia potom začali spochybňovať kultúru konzumu, ktorú vytvorili veľké korporácie. Nastal posun k ručne vyrábaným predmetom, v ktorých môžete vidieť fantáziu, kreativitu, pravdu a srdce tvorcu. Samotný názov „boho“ (z „bohéma“) znamená francúzsky bohémizmus, chudobní umelci, ktorí si vážia nezávislosť a slobodu. Boho stále kraľuje svetovým módnym mólam a fotografie interiérov inšpirovaných týmto štýlom sú často zobrazované v luxusných časopisoch pre architektov.


Čím sa inšpirovať pri zariaďovaní interiéru v štýle boho?

Boho štýl je predovšetkým o slobode prejavu, umeleckej tvorivosti. Ak chcete vo svojom byte vytvoriť taký priestor, musíte sa zamerať na tlmené farby. Odporúčame tyrkysovú, bielu, béžovú, hnedú a zelenú - farby, ktoré pochádzajú z prírody. K tomu môžete pridať žlté a oranžové doplnky na „rozveselenie“ miestnosti. Okrem farieb k boho patria aj rôzne látky a ich textúry. Milovníci diskutovaného trendu sa neboja siahnuť po bavlne, ľane, ratane, prútí a samozrejme aj dreve - čím staršie, tým lepšie. Môžete si steny ozdobiť macrame, najlepšie ručne vyrobenou dekoráciou, obrazmi zo vzdialených ciest alebo aj kobercami. Nezabudnite, že boho štýl odkazuje na exotiku - masky, sochy a suveníry s africkou tematikou sú v interiéri vítané. Kombinujte farby, vzory a textúry. Boho je eklekticizmus.

Interiéry Boho milujú svetlo, priestranné izby a rôzne doplnky. Je márne tu hľadať minimalizmus. Boho by malo byť útulné a atmosférické.



Nebojte sa experimentovať. Boho štýl má predsa vyjadrovať vás, vašu individualitu. Siahnite po originálnych predmetoch, nábytku, doplnkoch, dekoráciách, napríklad z malých remeselných dielní. Lovte na blších trhoch, navštívte obchody so starožitnosťami a tvorte. Na našich stránkach nájdete tiež sortiment, ktorý zodpovedá tomuto štýlu, vč. kobercov, políc, regálov alebo stoličiek vyrobených z ratanu napr. K335. 

Kreslo Gardena
145 €
Farby: Prírodná farba ratanu, čierna
Látka: Umelý ratan, kov
Odoslanie: 10-15 dní
Kreslo zo série nábytku do záhrady, na terasu alebo balkón. Nábytok je vyrobený z umelého ratanu - materiál odolný voči meniacim sa poveternostným podmienkam. Farebný vankúš je ozdobným prvkom celého kresla.
Ratanová kreslo Bari
62 €
Farby: hnedá +čierna
Látka: syntetický ratan
Odoslanie: 2-3 dni
Ratanové záhradné kreslo je ideálne na terasu, balkón a do altánku. Je tiež skvelé do domácnosti.
Ratanové kreslo Indiana
152 €
Farby: prírodná / čierna
Látka: prírodný ratan
Odoslanie: 10-15 dní
Veľmi pohodlné kreslo do obývačky, záhrady, na balkón a terasu. Vyrobené z prírodného ratanu vo svetlej farbe. Celok vyzerá veľmi ľahko a exoticky. Odporúčame vám zoznámiť sa s celou ponukou.
Ratanové kreslo K335
102 - 112 €
Farby: prírodná / čierna
Látka: prírodný ratan
Odoslanie: 10-15 dní
Veľmi pohodlné kreslo do obývačky, záhrady, na balkón a terasu. Vyrobené z prírodného ratanu vo svetlej farbe. Celok vyzerá veľmi ľahko a exoticky. Odporúčame vám zoznámiť sa s celou ponukou.
Koberec Ives Warm Blue
209 €
Farby: Ecru s modrými elementmi
Látka: 43% bavlna, 57% polyester
Odoslanie: 2-5 dní
Elegantný koberec pre štýlovú obývaciu izbu s originálnym vzorom tkaným na textilných stavoch. K dispozícii v modrej farbe, rozmery 160 x 230 cm. Vďaka technológii Magic Home je koberec odolný voči špine. Je to módny a funkčný doplnok!
Koberec Tiffany
239 €
Farby: 2 na výber
Látka: Príjemná na dotyk (28% bavlna, 72% polyester)
Odoslanie: 2-5 dní
Moderný a elegantný koberec, vo veľkosti: 160x230 cm a v dvoch farebných prevedeniach: čierna a béžová. Perfektný do obývacej izby alebo jedálne, módny napriek meniacim sa trendom.
Stolička Midas
40 €
Farby: Tmavohnedá
Látka: Syntetický ratan, kov
Odoslanie: 2-3 dni
Syntetické ratanové a kovové záhradné stoličky. Klasická podoba nábytku znamená, že bude stále na vrchole, napriek meniacej sa móde. Spolu so stolom z rovnakej sérii vytvára perfektnú súpravu na sedenie.
Pohovka Gardena
242 €
Farby: Prírodná farba ratanu, čierna
Látka: Umelý ratan, kov
Odoslanie: 10-15 dní
Záhradná pohovka vyrobená z odolného syntetického ratanu. Profilované operadlo s dvoma farebnými vankúšmi. Pohovka Vám spríjemní oddych v záhradnom altánku a spolu s kreslami a konferenčným stolíkom z rovnakej série vytvorí perfektnú relaxačnú zónu.
Ratanová stolička K337
95 - 107 €
Farby: Prírodná/čierna
Látka: Prírodný ratan, kov
Odoslanie: 10-15 dní
Kreslo K337 je vyrobené z prírodného ratanu. Je odolné voči meniacim sa poveternostným podmienkam. Fantastický tvar sedadla a operadla robí z tohto kusu nábytku ideálny doplnok do obývačky a skvele tiež vyzerá v záhrade alebo na terase.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top