Vyberte si novú ergonomickú stoličku
Zostáva:
teraz s dodatočnou zľavou! Viacej >> TU <<
phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Herná stolička pre dieťa - na čo sa zamerať pri výbere?

Herná stolička pre dieťa - na čo sa zamerať pri výbere?

Moderná doba je dobou progresívnej automatizácie a technológie. V každej oblasti života sa zaoberáme počítačmi, či už s nimi pracujeme, učíme sa, alebo dokonca pri nich odpočívame. Znakom doby je tiež skutočnosť, že už od malička naše deti sprevádzajú tieto zázraky technológie. Je však dôležité zabezpečiť mladým hráčom správne podmienky - koniec koncov, či sa nám to páči alebo nie, trávia veľa hodín pred obrazovkou počítača. Aby netrpeli bolesťami chrbta, musíme staviť na dobré herné kreslá.


Kreslo k štúdiu a ku hre

Na našich stránkach nájdete i  blog o výbere hernej stoličky. Sú to stoličky pre staršie deti. Teraz sa zameriame ale na mladšiu vekovú skupinu, t. j. deti a dospievajúcu mládež. Skutočné herné kreslo by malo kombinovať dizajn a kvalitu spracovania s ergonomickým tvarom. Prečo? Pre zaistenie maximálneho pohodlia pri používaní a to podopierajúc chrbticu, najmä bedrovú časť, a tiež pre potešenie oka používateľa. Správne držanie tela pri sedení podporujú vankúše umiestnené pod chrbtom a hlavou - nezabudnite, že návyk na zdravé sedenie si vypestujeme už v detstve.

Pri výbere hernej stoličky pre dieťa by ste mali venovať pozornosť tomu, či sa v nej vaše dieťa, ľudovo povedané, „neutopí“. Preto sa produkt vyberá podľa výšky používateľa, z toho vyplýva základný rozdiel medzi modelmi pre dospelých a deťmi. Naše 120 cm vysoké dieťa nebude v kresle určeného pre vyššie osoby vidieť. Okrem toho, keď sedí, nedokáže zaujať ergonomické držanie tela, môže dokonca skĺznuť zo stoličky, pretože sa mu nohy nedostanú na zem. V „príliš veľkom“ kresle budú príliš veľké opierky rúk a opierka hlavy nebude plniť svoju úlohu, pretože bude umiestnená príliš vysoko. Herné stoličky pre študenta musia byť prispôsobené výške dieťaťa. Toto je pravidlo číslo jeden. Je dôležité upraviť výšku a hĺbku sedadla, zmeniť uhol operadla a nastaviť opierky rúk. Všetko pre zdravie dieťaťa, pretože mladý hráč si zaslúži to najlepšie.


Rozhodujúci je aj dizajn

Spomínali sme, že herná stolička musí byť funkčná a pohodlná - koniec koncov, hry na počítači môžu trvať dlho. Je tiež dôležité chrániť chrbticu, to znamená rozvíjať správnu polohu dieťaťa v sede. Zdravé sedenie vám môže zaistiť tvarované operadlo, ploché sedadlo s nastaviteľnou výškou a hĺbkou a  bedrový profil. Za pohodlie používania zodpovedá aj maximálny uhol sklonu operadla so zablokovaním, aby si hráč mohol ľahnúť do polohy ležmo, ktorá bude podopierať chrbticu. Funkcia „hojdania“ zase poskytne veľa zábavy. Hojdacie kreslo však musí byť bezpečné. V modeli G-Racer Basic je použitý mechanizmus TILT, takže fanúšik počítačových hier sa môže pri zachovaní bezpečnosti voľne hojdať. Herná stolička má zaujímavý dizajn. Na prvý pohľad sa líši od ostatných kresiel. Jej „silueta“ pripomína sedadlá športových vozidiel a taktiež kombinácia použitých farieb je zaujímavá. Aj keď sú tieto výrobky zvyčajne monochromatické, klasická čierna je vždy doplnená oživujúcimi farbami, ako je červená, žltá alebo tmavomodrá. Farebné vložky v podobe pozdĺžnych pruhov dodávajú kreslu dynamiku a eleganciu. Pokiaľ ide o látku, pre mladého hráča je vhodná ľahko umývateľná ekokoža.


Poďme si teda zhrnúť niektoré informácie. Herná stolička pre dieťa musí byť prispôsobená jeho výške. Nemôže byť príliš malá ani príliš veľká. Vlastne mala by byť na mieru. Okrem nastavenia výšky a hĺbky sedadla by mala mať na operadle namontované vankúše, ktoré podopierajú chrbticu. Plus pohodlné opierky rúk a dizajnovú povrchovú úpravu. Vysnívané herné kreslo prinesie mladému hráčovi úsmev na tvári. To je isté.


Herné stoličky nájdete na adrese www.stolicky24.sk 


Herné kreslo G-Racer 2
95 €
Farby: 3 varianty
Látka: eko-koža
Odoslanie: 2-3 dni
Herné kreslo pre hráčov, dostupné v troch najmódnejších farbách: čierna - modrá, čierna - šedá, čierna - červená. Rýchle dodanie! Doprava zdarma.
Najpredávanejšie
Herné kreslo G-Racer Basic
95 €
Farby: modrá, červená, šedá
Látka: eko-koža
Odoslanie: 2-3 dni
Herné kreslo pre hráčov, dostupné v troch najmódnejších farbách: čierna - modrá, čierna - šedá, čierna - červená. TIETO HERNÉ STOLIČKY NIE SU VHODNÉ pre osoby VYŠŠIE 175 CM. Doprava zdarma.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top