Vyberte si novú ergonomickú stoličku
Zostáva:
teraz s dodatočnou zľavou! Viacej >> TU <<
phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: Zatvorené
Minimalizmus zo severu, alebo ako sa škandinávsky štýl objavil v našich domovoch

Minimalizmus zo severu, alebo ako sa škandinávsky štýl objavil v našich domovoch

Nedávno sme sa zaoberali štýlom bohatým na okázalosť a nóblesu ,,glamour štýl". Dnes si povieme o ďalšom rovnako zaujímavom štýle. Stále populárny škandinávsky štýl, hoci pochádza zo studeného severu, sa roky teší veľkému záujmu. Škandinávsky minimalizmus, pretože o ňom hovoríme si získal zástupy milovníkov po celom svete. Všetkým vyhovuje jeho čistota, jednoduchosť, elegancia a praktickosť. Ak si ho vykúzlite vo svojom domove, zaručene nešliapnete vedľa! Pokúsime sa vám odhaliť tajomstvo jeho neochvejnej popularity.

Jednoduchosť, ktorá nikdy nevyjde z módy


Škandinávsky štýl sa stal súčasťou vkusu Európanov a obyvateľov iných destinácií. Medzi jeho hlavné výhody patrí nadčasová a nekomplikovaná estetika. Všadeprítomné biele materiály s kombináciou prírodných prvkov sú návratom k prírode. Precíznosť, funkčnosť a čistý jednoduchý vzhľad to je nábytok vytvorený v škandinávskom duchu odovzdávajúc sa z generácie na generáciu.Tento štýl je ideálny pre malé aj veľké miestnosti.

Elegantná úspornosť

Keď švédsky maliar Carl Larsson, ktorý žil v 19. a 20. storočí, prvýkrát ukázal svoj domov svetu, vytvorením slávneho akvarelu, ani si nemyslel, že by sa týmto krokom stal predchodcom škandinávskeho dizajnu. Od tej chvíle sa v škandinávskom štýle nepoužívala žiadna iná farba ako biela a šedá. Obidve krásne korešpondujú s prírodnými materiálmi, napríklad s drevenou podlahou. Obyvatelia severu používajú vzorce iba v dodatkoch. Severský ladený interiér má pôsobiť ako otvorený vzdušný priestor bez zbytočných priečok a tmavých zákutí. Ak chcete preniesť jeho estetiku do svojho interiéru, postupujte podľa našich pokynov.

  • Obývacia izba môže získať nový charakter, keď v nej umiestnite napr. konferenčný stolík Alisma alebo umiestnite  jednoduchú nástennú poličku, ktorá je  kombináciou kovu a MDF dosky a policu Seaford. Nábytok odkazujúci na tento štýl má jednoduchý a funkčný tvar.
  • Škandinávsky štýl sa nevyznačuje ozdobnými prvkami ako napr. glamour štýl. Vytvára priestor pre ľudí, ktorí uprednostňujú poriadok a jednoduchý tvar. Vytvorte si malú relaxačnú zónu, v ktorej umiestnite pohodlnú pohovku a hojdacie kreslo.
  • V škandinávskych interiéroch dominujú pastelové farby - biela, odtiene sivej a svetloružovej. Je to vynikajúca základňa pre doplnky. Aj keď prevláda biela a tóny zasneženej krajiny, skúste túto svetlú neutrálnu farbu rozbiť detailom z výraznej farby! Super bude červená, žltá alebo tyrkysovo modrá!
  • Ale pamätajte, že menej, niekedy znamená viac.

  • Škandinávsky štýl sa hodí skoro do každého interiéru i keď je jednoduchý, nie je rozhodne strohý. Venujte svoju pozornosť i textíliám a nebojte sa ani pridať pletené doplnky. Nejde o krátkodobý výstrelok módy, ale o štýl používaný roky.


    kreslo Ramsey od výrobcu Actona 

    Konferenčný stolík Seaford 

    kreslo Muno od výrobcu Marbet Style


    Stôl Wales

    © Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
    Zavolajte nám 0908 613 880
    Go Top