Vyberte si novú ergonomickú stoličku
Zostáva:
teraz s dodatočnou zľavou! Viacej >> TU <<
phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Tkaniny vhodné pre milovníkov zvierat

Tkaniny vhodné pre milovníkov zvierat

Zvieratá sa stali už dávno súčasťou našich domovov a rodín. Staráme sa o ne, poskytujeme im jedlo, prístrešie a za to nám poskytujú neobmedzenú vernosť a lásku. Niektoré sú mierne a niektoré hodne živé a je s nimi zábava. Berieme ich vonku na prechádzky a môže sa stať, že im nestihneme poriadne vyčistiť tlapky. Tak ako nám padajú vlasy tak i zvieratám chlpy a na nie moc kvalitných poťahoch môžu zanechávať špinu a chlpy. Preto vyvstáva otázka, či dokážeme aby náš nábytok „žil“ v symbióze so zvieratami. Všetko záleží na rozvoji určitých návykov, o ktorých budeme čoskoro hovoriť.

Prvý krok - čalúnené textílie

Ako vieme, čalúnené látky sa delia na rôzne typy. Napríklad zamatové tkaniny, ženilkové tkaniny a pletené textílie. Ak máte doma neposlušného miláčika, oplatí sa vybrať kvalitnejší a pevnejší materiál, ktorý je vhodný pre majiteľov psov a mačiek. Tieto látky sa vyznačujú vyššou pevnosťou a ľahko sa udržujú čisté, čo je mimoriadne cenné pre milovníkov domácich miláčikov. Spoločnosti Fargotex Group a Toptextil majú vo svojom sortimente tkaniny vhodné pre zvieratá.

Fargotex Group

Toto je prvý výrobca, ktorý podrobil svoj sortiment špecializovaným laboratórnym testom s cieľom skontrolovať, do akej miery sú jeho textílie odolné voči poškriabaniu. Počas testov sa ukázalo, že najviac odolné látky sú:

  • Claude
  • Napoli
  • Glam Velvet
  • Orion
  • Penta
  • Infinity
  • Beneto
  • Roko


  • Na stupnici od 1 do 5 dostali najvyššie skóre, čo potvrdzuje, že vykazujú zvýšenú odolnosť proti poškriabaniu.

    Zaujíma vás, ako tento výskum vyzerá? V laboratóriách Interteku (výskumné centrum - globálny dodávateľ kvalitných služieb pre priemysel) sa špicaté gule používali na testovanie tkanín, ktoré napodobňovali aktivitu mačacích pazúrikov. Testované vzorky materiálu boli navlečené na valčeky uvedené do pohybu. Potom bol hrotový nástroj priblížený k rotujúcemu valcu s materiálom. Po mnohých sériách testovania odborníci uviedli, že vyššie uvedené látky skupiny Fargotex sú odolné proti poškriabaniu.


    Toptextil

    Toptextil, druhý popredný výrobca poťahových tkanín, má tiež vo svojom širokom sortimente tkaniny so zvýšenou odolnosťou proti poškriabaniu. Výrobky označené značkou PETPROOF boli vyrobené z lásky k domácim miláčikom, najmä pre psov a mačky. V tejto sérii nájdete tkaniny s jemnou väzbou a hladkým povrchom. Vďaka týmto vlastnostiam sa kožušina domáceho maznáčika nelepí na materiál, a ak nájdete chumáče na nábytku, môže ich rýchlo vyčistiť pomocou lepiaceho valčeka na oblečenie.

    Certifikát PETPROOF majú tieto tkaniny:

  • Angel
  • Jagua,
  • Cyklon
  • Magic Velvet
  • Tunis
  • Venus Velvet
  • Bristol
  • Kongo
  • Prestige
  • Casablanca
  • Luksor
  • Hamilton



  • Druhý krok - naučte svojho miláčika dobrým návykom

    Ak chcete, aby váš nábytok vydržal dlhú dobu a láska k vášmu miláčikovi trvala navždy, naučte svojho štvornohého priateľa niekoľkým pravidlám.

    1. Vymedzte svojmu miláčikovi miesto na jedenie - nekŕmte ho na pohovke alebo kresle.

    2. Mačací strom, škrabadlo - umiestnite na mieste viditeľnom pre mačku.

    3. Postarajte sa o hygienu vášho domáceho maznáčika - pravidelne mu strihajte pazúry a vyčesávajte chlpy, vlasy.


    Pamätajte tiež, že neexistuje žiadna tkanina, ktorá je 100% odolná proti poškriabaniu a roztrhnutiu. Existujú však také látky so zvýšenou trvanlivosťou, ktoré sme spomenuli v prvej časti textu.

    Ponúkané stoličky, kreslá a taktiež taburety od výrobcu Snap, ktoré nájdete na adrese www.stolicky24.sk je možné vyrobiť v akejkoľvek látky od spoločností Fargotex Group a Toptextil. Ak chcete objednať výrobok vyrobený z inej textílie mimo základnej ponuky, kontaktujte naše oddelenie služieb zákazníkom.


    Kreslo Sisi od výrobcu Snap (tkanina Jaguar)


    Stolička Costa od výrobcu Snap (tkanina Napoli)

    Taburet Square od výrobcu Snap  (tkanina Venus Velvet)



    Stolička X
    81 - 103 €
    Farby: 61 variantov, 15 farieb dreva
    Látka: 6 typov
    Odoslanie: 4-5 týždňov
    Moderná stolička s jedinečným tvarom. Čalúnené sedadlo, okrúhle alebo štvorcové nohy. Doprava ZADARMO.
    Najpredávanejšie
    Stolička Sisi 3 s cvokmi a klopadlom
    172 - 198 €
    Farby: 55 variant, 15 farieb dreva
    Látka: 5 typov
    Odoslanie: 4-5 týždňov
    Elegantná stolička s cvokmi a s ozdobným klopadlom. K dispozícii v širokej škále čalúnenia a farby dreva. Štýlové, pohodlné a jedinečné.
    Stolička Malmo Plus
    98 - 124 €
    Farby: 61 variantov, 15 farieb dreva
    Látka: 6 typov
    Odoslanie: 4-5 týždňov
    Ľahký, moderný štýl s tenkým sedákom a prešívaním. Široká škála poťahov, vysoká kvalita a presnosť spracovania.
    Stolička Costa
    120 - 149 €
    Farby: 87 poťahov, 15 farieb dreva
    Látka: 8 typov
    Odoslanie: 4-5 týždňov
    Čalúnená stolička so zaobleným operadlom a dreveným rámom. K dispozícii v širokej škále farieb (operadlo v jednej farbe a sedadlo vo farbe druhej) a v dvoch verziách tvaru nôh: okrúhle alebo štvorcové. Produkt najvyššej kvality uznávaného európskeho výrobcu. Ideálna pre štýlovú jedáleň.
    Stolička Malmo Cross
    89 - 112 €
    Farby: 61 variant, 2 farby rámu
    Látka: 6 typov
    Odoslanie: 4-5 týždňov
    Stolička s moderným dizajnom a otočnou základňou so štyrmi ramenami v jednej z dvoch farieb. Sedadlo a operadlo sú čalúnené dvakrát príjemnou látkou. Malmo Cross je model, ktorý sa hodí ako do jedálne, tak do komerčných interiérov, ako je hotelová hala, recepcia a dokonca aj konferenčná miestnosť.
    Stolička Costa Steel
    108 - 139 €
    Farby: 77 variant, 3 farby rámu
    Látka: 8 typov
    Odoslanie: 4-5 týždňov
    Stolička v modernou štýle, krásna a pohodlná. Kovový rám v jednej z troch farieb, ktorú si môžete vybrať, krásne korešponduje s mäkkým čalúnením.
    © Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
    Zavolajte nám 0908 613 880
    Go Top