phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Stoličky z minulosti

Stoličky z minulosti

Móda sa vždy rada vracia. Niekedy v zmenenej podobe pod maskou nových materiálov alebo s novou ozdobou, pričom si zachováva svoj predchádzajúci charakter.

Podobne je to aj s dizajnom nábytku. Nemalo by byť preto prekvapením, že staré stoličky a kreslá sú späť. 

Popularita estetiky má rôzne zdroje. Pre mnohých milovníkov nábytku tohto obdobia je sentimentálna hodnota jedným z hlavných dôvodov.  Pre ostatných to nie je nič iné, ako vyššie uvedená móda. Spokojnosť so súčasnými dominantnými štýlmi môže tiež ovplyvniť väčší záujem o stoličky a kreslá z minulosti. Je však potrebné zdôrazniť aj to, že často neboli zlým nábytkom, hoci dnes ich nie každý ocení. Veľká časť z nich sa vyhla smutnému koncu popolnice a prežila dodnes. Stále sú odolné, pevné, niekedy vyžadujú len trochu renovačných úprav. Existujú tiež nadšenci, ktorí sa neboja ani tých najväčších tesárskych výziev a dokonca aj veľmi poškodený nábytok dokážu obnoviť a dodať mu bývalú nádheru, alebo vdýchnuť nový život.

V prípade mnohých modelov sa kontext zmenil. Akonáhle bol výber dostupných stoličiek veľmi obmedzený. Dnes kupujeme presne to, čo chceme. A treba pripustiť, že nábytok z minulosti môže mať pomerne univerzálny charakter, ktorý zodpovedá mnohým interiérom. Ak je správne exponovaný, môže dodať miestnosti jedinečný charakter. Nie všetok nábytok z tohto obdobia bol samozrejme dobre navrhnutý a vyrobený z kvalitných materiálov. Existuje však veľa modelov stoličiek a kresiel, ktoré môžu konkurovať dnešným modelom.






© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top