Vyberte si novú ergonomickú stoličku
Zostáva:
teraz s dodatočnou zľavou! Viacej >> TU <<
phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Zariaďujeme chodbu a na čo pamätať, aby bola štýlová a praktická?

Zariaďujeme chodbu a na čo pamätať, aby bola štýlová a praktická?

Pri zariaďovaní bytu, domu sa často zameriavame hlavne na zariadenie obývačkykuchyne, kúpeľne a spálne. Neoddeliteľnou súčasťou je samozrejme i chodba, na ktorú väčšinou zabúdame. Je to prvá miestnosť ktorú vidíme pri vstupe a preto je rovnako dôležitá. A preto vyvstáva otázka, ako usporiadať chodbu tak, aby bola štýlová a funkčná? 

Máme pre vás niekoľko inšpirácii.

Chodba vizitka vašeho domu

Predsiene a chodby sú kľúčom k udržiavaniu pekného a usporiadaného domova. Vďaka regálom na topánky, háčikom na kabáty, ale i ďalším dômyselným úložným riešeniam, môže váš domov pôsobiť stále čisto a usporiadane. Staré príslovie hovorí, že prvý dojem je najdôležitejší a je rozhodujúci. Chodba alebo predsieň je prvé, čo vidíme hneď po prekročení prahu. 


Vybavenie

Vieme, že chodba musí byť praktická, funkčná a preto musíme pre ňu zvoliť ten správny nábytok. Začnime šatníkom. Prvá vec, ktorú urobíme po vstupe do bytu, je že si odložíme vrchný odev.  Buď máme veľký šatník alebo v prípade malých priestorov voľne stojace vešiaky, ktoré sú dokonalým riešením. Sú praktické a estetické. Môžete sa rozhodnúť pre drevený vešiak na šaty (napr. Bremen) alebo kovový (np. Space). Vešiaky majú často aj držiak na dáždnik, čo je veľmi výhodné.


vešiak Bremen

Ďalším doplnkom chodby je lavica na ktorú sa môžete pohodlne posadiť. V prípade, že nie je priestor pre lavicu, snažte sa nájsť aspoň miesto na taburetku, na ktorej sa dá posediačky pohodlne preobuť.  Taburety a lavice nám na chodbe nezaberú hodne miesta sú praktické a napr. prešívané sedadlo alebo ohnuté nohy Ludwik dodajú chodbe štýl a eleganciu. 


čalúnená lavica Ludwik Chesterfield 45x90 

Nakoniec musíme do chodby umiestniť hlavne regál na topánky. Máme niekoľko druhov, buď otvorené alebo zamykateľné vyrobené z dreva alebo kovu. Je len na vás, ktorý model si vyberiete.


polica na topánky Seaford 

Malá a veľká chodba

Pri usporiadaní predsiene vzniká ďalšia otázka týkajúca sa jej veľkosti. Keď je malá, stojí za to vymaľovať steny svetlou farbou - biela a pastelové odtiene žltej alebo modrej by mali opticky zväčšovať miestnosť. Dobre fungujú aj zrkadlá, ktoré vizuálne pridajú niekoľko metrov štvorcových. V dlhom a úzkom interiéri sa oplatí zvoliť dve farby steny. Tam, kde chcete dosiahnuť efekt skrátenia, namaľujte stenu tmavšou farbou.

Okrem stien kladieme dôraz i na podlahy. A tu stojí za to venovať pozornosť skutočnosti, že sa často znečistí. Aj keď lesklé tmavé dlaždice vyzerajú pekne, môžete na nich vidieť všetky nečistoty a prach. Svetlá, matná dlažba sa udržuje omnoho ľahšie. Populárne sú aj panely a parkety.

Osvetlenie je posledný prvok, ktorému by ste mali venovať pozornosť. Hala je väčšinou tmavá, pretože tu nie sú okná, cez ktoré by slnečné lúče padali. Na osvetlenie môžete použiť horné a bočné osvetlenie rôznej intenzity.

Toto všetko urobí z chodby peknú a elegantnú miestnosť.


taburet Retina 

Chodba, predsieň môže to byť luxusný vstup s krištáľovým lustrom, zrkadlom v zlatom ráme a s dekoratívnymi doplnkami. Alebo jednoduchý vstup v prírodných odtieňoch, môžete si zvoliť drevenú šatníkovú skriňu, lavicu či botník z tohto materiálu. No a vyznávačom minimalizmu postačí stojanový vešiak v bielej farbe, či zopár jednoduchých háčikov na stene a nenápadný botník pri stene. To už záleží len na vás. Inšpirácie, čo sa týka nábytku nájdete na našich stránkach www.stolicky24.sk.

Neváhajte nás preto kontaktovať.


Vešiak Arizona
70 - 90 €
Farby: Chróm
Látka: oceľ
Odoslanie: 5-6 týždňov
Ľahký, praktický, odolný za atraktívnu cenu, rýchle dodanie zadarmo.
Vešiak Space
92 €
Farby: Biela, hliník
Látka: Kov, plast
Odoslanie: 2-3 dni
Kovový, pevný vešiak na šaty, moderný tvar. Je k dispozícii v troch farbách - klasická biela, čierna alebo hliník - svetlo šedý, matný. Ideálne sa hodí do chodby, haly, alebo kancelárie. Vďaka svojej univerzálnosti sa zmestí do každej miestnosti.
Najpredávanejšie
Vešiak W33
51 €
Farby: biely, čierny
Látka: kov
Odoslanie: 10-15 dní
Voľne stojaci vešiak na šaty s nadčasovým štýlom. Perfektný doplnok do každej miestnosti. Vešiak má rozmer 176 cm a je k dispozícii v klasickej bielej farbe. Funkčnosť za rozumnú cenu!
Polica na topánky Actona Seaford shoe rack 3
72 €
Farby: dub "wild oak"
Látka: drevotrieska, kov
Odoslanie: 15-20 dní
Polica na topánky. Jedna z modelov Seaford. Moderná, minimalistická séria produktov. Čierny kovový rám, 3 police, rozmery: 77 cm x 35 cm x 50 cm.
Taburet Simple 45x45
60 - 69 €
Farby: 26 variant, 15 farieb dreva
Látka: 3 druhy
Odoslanie: 2-5 dní
Taburet Simple o rozmerom sedadla 45x45 cm. Ideálny pre štýlovú obývaciu izba. K dispozícii v širokej škále farieb.
Čalúnená lavica Simple 40x90
73 - 84 €
Farby: 67 variant, 15 farieb dreva
Látka: 6 typov
Odoslanie: 2-5 dní
Prešívaná lavica Simple, veľkosť 40x90 cm, vysoko kvalitné bukové drevo. 2 roky záruka. Široký výber farieb poťahov.
Drevený vešiak ND-6
195 €
Farby: Prírodná farba dreva
Látka: Dubové drevo
Odoslanie: 20-25 dní
Drevený vešiak na šaty má jednoduchý a klasický tvar. Je vyrobený z prírodného dubového dreva.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top