phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Ratanový nábytok je číslom jedna na záhrade, terase alebo na balkóne

Ratanový nábytok je číslom jedna na záhrade, terase alebo na balkóne

Čoraz viacej sú obľúbené súpravy vyrobené z prírodného a syntetického ratanu. A nie je sa čomu diviť, pretože uvedený materiál je ideálny hlavne pre vonkajšie použitie, pri rodinných oslavách v záhrade, na terase a balkóne. Predtým, ako o nich budeme hovoriť, sa najprv pokúsime rozlíšiť dva pojmy - ratan a technorattan.


Kreslo Gardena výrobca Halmar

Rattan a technorattan – čo ich odlišuje?

Ratan a technorattanom - je to ten istý materiál? Nie! Ratan je tropická rastlina s pichľavými výhonkami, ktorá patrí do rodiny rotangových paliem. Drevo sa dováža do Európy z Ázie a Južnej Ameriky. Vďaka svojim plastovým vlastnostiam - ktoré sú zrejmé pri kontakte s parou - sa často používajú v nábytkárskom priemysle. Táto flexibilita je niekedy fatálna, pretože ratanové kreslo vyrobené z prírodných surovín sa môže vplyvom vlhkosti deformovať.


Technorattan je to vylepšená verzia toho, čo bolo vytvorené v prírode. Vďaka svojej výrobe sa tiež nazýva syntetický ratan - je vyrobený z polyetylénu, čo zaručuje odolnosť proti meniacim sa poveternostným podmienkam. Na strane výhod môžeme tiež dodať, že ide o ekologický materiál, pretože je úplne recyklovateľný.


Čas na exteriér - rekreačná oblasť v záhrade, na terase a balkóne

Ratan je nadčasový a príjemný materiál, ktorý sa hodí do každého interiéru, do obývačky alebo i do jedálne a exteriéru.  Ako sme už spomenuli, syntetický ratan sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti dažďu, snehu a UV žiareniu. Záhradný nábytok z umelého ratanu je bezúdržbový a veľmi ľahký a pevný. Nábytok môže byť umiestnený na záhrade v blízkosti rybníka a vy si vychutnáte pohodlie v prekrásnych prírodných podmienkach. Užite si pohodlné a vzdušné sedenie nie len vonku na slniečku, ale aj vo vnútri svojho domova.



Ak plánujete stráviť jarné a letné večery na záhrade, vyberte si ratanové kreslá, ktoré spolu s pohovkou a lavicou vytvoria príjemný kútik na sedenie. Nie každý má však veľkú záhradu, alebo priestor na terase a balkóne. Ľahké ratanové kreslo alebo kreslo s originálnym tvarom, preto nezaberie veľa miesta, napríklad model Indiana od výrobcu Halmar. Balkón je zvyčajne malý priestor a určite má obmedzené m2, takže stojí za to zvoliť si miesto kresla radšej dve stoličky a malý stolík. Sedaciu súpravu môžete umiestniť na terase alebo na záhrade. Pamätajte, že pokiaľ ide o ratanový nábytok, pohodlie a krása idú ruka v ruke. 

Ratan je materiál, ktorý je stále v móde napriek meniacim sa trendom. Výberom ratanového nábytku nielen vyzdobíte váš dom a záhradu, ale tiež ho môžete integrovať do akéhokoľvek priestoru - je univerzálny. Okrem toho je technorattan odolný voči nečistotám a v prípade zafarbenia stačí také miesto utrieť vlhkou handrou.

Na našich stránkach  www.stolicky24.sk nájdete niekoľko jedinečných modelov, od stoličiek po kreslá a pohovky, končiace stolom.

Neváhajte nás kontaktovať.




Stôl Midas
90 €
Farby: Tmavohnedá
Látka: Syntetický ratan, sklo
Odoslanie: 2-3 dni
Stôl s univerzálnym dizajnom a okrúhlou sklenenou doskou. Kovové prvky sú opletené technorattanom, vďaka ktorému je tento kus nábytku ideálny na vonkajšie posedenie - terasu, balkón a záhradu. Ak chcete relaxovať na čerstvom vzduchu vyberte si i stoličku z tej istej série.
Kreslo Gardena
145 €
Farby: Prírodná farba ratanu, čierna
Látka: Umelý ratan, kov
Odoslanie: 10-15 dní
Kreslo zo série nábytku do záhrady, na terasu alebo balkón. Nábytok je vyrobený z umelého ratanu - materiál odolný voči meniacim sa poveternostným podmienkam. Farebný vankúš je ozdobným prvkom celého kresla.
Ratanová stolička K337
95 - 107 €
Farby: Prírodná/čierna
Látka: Prírodný ratan, kov
Odoslanie: 10-15 dní
Kreslo K337 je vyrobené z prírodného ratanu. Je odolné voči meniacim sa poveternostným podmienkam. Fantastický tvar sedadla a operadla robí z tohto kusu nábytku ideálny doplnok do obývačky a skvele tiež vyzerá v záhrade alebo na terase.
Ratanové kreslo K336
121 €
Farby: Prírodné, hnedé + čierny kov
Látka: prírodný ratan+ kov
Odoslanie: 2-3 dni
Ratanové kreslo K336 vyrobené z prírodného ratanu. Mäkký vankúš na sedadle zvyšuje pohodlie. Vďaka odolným materiálom, z ktorých sú vyrobené, funguje dobre doma aj vonku. Pohodlie a funkčnosť!
Ratanové kreslo Indiana
152 €
Farby: prírodná / čierna
Látka: prírodný ratan
Odoslanie: 10-15 dní
Veľmi pohodlné kreslo do obývačky, záhrady, na balkón a terasu. Vyrobené z prírodného ratanu vo svetlej farbe. Celok vyzerá veľmi ľahko a exoticky. Odporúčame vám zoznámiť sa s celou ponukou.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top