phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Ako čistiť kancelársku stoličku?

Ako čistiť kancelársku stoličku?

#sprievodca

Pohodlné a estetické kancelárske kreslo výrazne ovplyvňuje našu pohodu a kvalitu našej práce. Preto stojí za to, pripomenúť si niekoľko praktických pravidiel, ktoré ovplyvňujú vzhľad a správne fungovanie nášho kresla. Kancelárske pracovisko veľmi často slúži aj ako miesto na jedenie a pitie, čím je kreslo vystavené rôznym druhom nečistôt. Ako by sme sa teda oň mali starať? Čo robiť v prípade náhodného znečistenia?

krzeslo-level konferencyjny

Stoličky Level Cross BSLevel V WSLevel Cross WS výrobca Grospol

Čistenie kancelárskych stoličiek - krok za krokom

Aby látka na stoličke alebo kancelárskom kresle vyzerala stále ako nová, je potrebné zabezpečiť, aby prípadné nečistoty, prach nezostávali na jej povrchu príliš dlho. Odporúča sa pravidelné vysávanie čalúnených prvkov a šetrné čistenie, vyhýbajte sa však nadmernému treniu, aby ste nepoškodili vlákna látky.

V prípade náhodného znečistenia nezabúdajte, že najdôležitejšou vecou je reakčný čas. V prvom rade si dajte pozor na materiál, z ktorého je sedačka vyrobená, pretože každé čalúnenie sa čistí trochu iným spôsobom a nesprávne odstránenie nečistôt môže nenávratne zmeniť vzhľad nášho kresla.

  1. Tekutiny, ako je káva, čaj a džús by mali byť vysušené handrou alebo papierovou utierkou bez použitia tlaku.
  2. Zostávajúca škvrna by sa mala utrieť mydlovou vodou a bavlnenou handričkou, pričom dávajte pozor, aby sa škvrna nezväčšila. Potom mydlo opláchnite vodou a mokrú škvrnu vysušte suchou handričkou alebo papierovou utierkou.
  3. Suché nečistoty, ako je piesok alebo omrvinky, by sa mali povysávať skôr, ako sa nečistoty dostanú do tkaniny. Ak látka stále vykazuje stopy nečistôt, vyčistite ju krúživými pohybmi pomocou namydlenej bavlnenej handričky.
  4. V prípade iných škvŕn namočte bavlnenú handričku a namydlite ju hypoalergénnym mydlom a potom škvrnu utrite miernym tlakom. Pohyby by mali byť jemné a krúživé.
  5. Po vyčistení utrite oblasť okolo škvrny vlhkou handričkou. Sušenie treba vykonávať krúživými pohybmi fénom, nastaveným na najnižšiu teplotu (neplatí pre kožené a ekokožené čalúnenie).
  6. Sieťované kreslá je možné okrem vysávania čistiť klasickým "lepiacim" valčekom na odevy.
  7. Neodporúča sa používať silné čistiace prostriedky, ako sú prostriedky na umývanie riadu, tekuté mydlo, riedidlo alebo bielidlo.


           POZOR! 

           Všetky čistiace prostriedky musia byť testované na nenápadnom mieste. V prípade komplikovaných škvŕn, ktoré prenikli do štruktúry látky, odporúčame kontaktovať odborníka

Čistenie kožených sedadiel

Základom pre udržanie krásnych kožených kresiel je jednoduchá obsluha vysávania. V prípade jemného znečistenia ho očistite mierne navlhčenou handričkou. Ak je znečistenie väčšie, odporúča sa použiť hypoalergénne mydlo. Po čistení je dôležité čalúnenie dôkladne vysušiť. V prípade kožených sedačiek sa odporúča udržovať ich profesionálnymi čistiacimi a ošetrovacími prostriedkami, ale nezabudnite ich vopred vyskúšať na neviditeľnom mieste.

Fotel-ergohuman-skórzany-LE01Kreslo Ergohuman LE01 od výrobcu Grospol

Funkčné tkaniny - ľahko sa čistia, odpudzujú vodu a sú šetrné k zvieratám

Ľahko čistiteľné látky - v ponuke poťahových látok Grospol sú aj ľahko čistiteľné látky od európskych výrobcov Fargotex a Toptextil, vďaka ktorým sa dajú rýchlo a efektívne vyčistiť všetky škvrny - tkaniny:  Strong, Magic Velvet, Osaka.

Hydrofóbne tkaniny - tkaniny s technológiou zabraňujúcou absorpcii náhodne rozliatych tekutín z povrchu materiálu - tkanina: Magic Velvet.

Látky šetrné k zvieratám - ľahko čistiteľné látky so štruktúrou, ktorá uľahčuje odstránenie chlpov z povrchu nábytku - tkaniny: Magic Velvet, Strong.

Čistenie rámu a koliesok na kancelárskej stoličke

Plastové prvky kancelárskych kresiel a stoličiek, ako je rám, opierky rúk alebo opierka hlavy, vyžadujú systematické čistenie. Na tento úkon je najlepšie použiť vlhkú bavlnenú handričku s mäkkým vláknom, ktorá nepoškriabe povrch plastových, kovových ani chrómových prvkov. Silnejšie nečistoty je možné utrieť jemnými čistiacimi prostriedkami, pričom najskôr na neviditeľnom mieste skontrolujte ich činnosť.

Dôležitou súčasťou údržby stoličiek je aj pravidelné čistenie koliesok. Väčšina kresiel umožňuje odmontovať kolieska, takže prípadné nečistoty (prach, vlasy, omrvinky) dôkladne odstránite vlhkou handričkou, vysávačom a nožnicami.

Nezabúdajte, že stoličky a kreslá sú najviac využívaným kancelárskym nábytkom, preto je ich opotrebovanie časom prirodzené. Vďaka týždennej údržbe predlžujeme životnosť stoličky a udržiavame jej vzhľad na najvyššej úrovni.

Fotel-grospol-smart-BStolička  Smart B od výrobcu Grospol

Stolička Level Cross WS
174 - 233 €
Farby: 106 variant
Látka: 10 typov
Odoslanie: 2-3 dni
NOVINKA! Otočná konferenčná stolička, kvalitný, profilovaný, čierny rám, dobrý pomer ceny a kvality, lakťové opierky, rýchla výroba. DORUČENIE ZADARMO.
Kancelárske kreslo Smart B
386 - 496 €
Farby: 80 variant tkaniny a 2 farby kríža
Látka: 7 typov
Odoslanie: 2-3 dni
Kancelárska stolička s vysokým operadlom pre užívateľov nad 200 cm. Vybavené technológiou Smart Move a mnohými ďalšími ergonomickými riešeniami. Vyznačuje sa jednoduchým dizajnom.
Stolička Level V BT
158 - 217 €
Farby: 108 variant
Látka: 10 druhov
Odoslanie: 2-3 dni
Konferenčné stoličky na lyžinách, čalúnené operadlo. Verzia s opierkami alebo bez opierok rúk. Výnimočný dizajn, vysoký komfort, čistý tvar, odolné tkaniny. Rýchle dodanie.
Kancelárske kreslo Smart AL1
455 - 558 €
Farby: na výber viac ako 100 farieb
Látka: 11 na výber
Odoslanie: 2-3 dni
Otočná stolička s operadlom v technológii Smart Move. Určená pre vysokých ľudí s výškou viac ako 200 cm. K dispozícii v širokej škále farieb. Vybavený leštenou základňou a pevnými lakťovými opierkami.
© Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
Zavolajte nám 0908 613 880
Go Top