phone ico  0908 613 880 Infolinka v prevádzke dnes od: 8:00 - 15:30
Kúzlo svetla alebo niečo málo o lampách

Kúzlo svetla alebo niečo málo o lampách

Nie je žiadnym tajomstvom, že svetlo dotvára domácu atmosféru. Osvetľuje miestnosť, zdôrazňuje charakter interiéru a tiež dotvára obývaciu izbu alebo  jedáleň a robí miestnosti útulnejšie. Hrajú teda dôležitú úlohu v našich miestnostiach. Môžeme dokonca povedať, že určujú konečný efekt usporiadania priestoru. Je isté, že osvetlenie je nielen funkčným ale i dekoratívnym prvkom v interiéri.

Svetlo, prosím!

V domácnostiach existujú tri základné typy osvetlenia:

  • hlavné
  • lokálne
  • dekoratívne.
  • Prvé hlavné svetlo - jeho úlohou je osvetľovať interiér tak, aby poskytoval užívateľom dostatočné svetlo a dobrú orientáciu v priestore. Preto sú do svetiel vhodné halogénové žiarovky, alebo LED žiarovky. Lokálne osvetlenie nám osvetľuje len určitú časť miesta, čo umožňuje vykonávať činnosti, ako napr. čítať, alebo pracovať na určitom mieste. Aby mohli plniť svoju funkciu, mali by byť jasné a nasmerované na oblasť, v ktorej budeme danú činnosť vykonávať. Posledným typom osvetlenia, je dekoratívne osvetlenie, ktoré má osvetľovať daný predmet v miestnosti, napríklad rodinnú fotografiu zavesenú na stene, kus nábytku - suvenír zo vzdialenej krajiny.


    lampa CarlaInvicta Interior

    Lampa do obývacej izby, lampa do jedálne

    Obývacia izba je ukážkou bytu. Tu hostíme hostí a taktiež tu najviac trávime svoj voľný čas. Ak máme čo do činenia s veľkou miestnosťou, malý počet lámp nebude dostatočne túto miestnosť osvetľovať. Naša rada preto znie: počet lámp v obývacej izbe, ako aj v akomkoľvek inom interiéri, by sa mal prispôsobiť veľkosti miestnosti. Venujte pozornosť aj miestu, kde zvyčajne trávite čas, či už na pohovke pri pozeraní televízie, alebo možno v rohu miestnosti, pretože tam máte počítač. Ideálnym riešením sú veľké stojacie lampy, ktoré umiestnite vedľa pohovky. Snívate o interiéri ako v časopisoch o dizajne interiéru? Vsaďte na  lampu Studio 140 cm. Jedná sa o lampu v štýle podkrovia, do ktorej sa dizajnéri zamilovali.


    lampa Studio 140 cm, Invicta Interior

    Chcete svojich hostí prekvapiť? Wow efekt lampy Harmony. Originálny tvar presýpacích hodín - spôsobuje, že svetlo, ktoré z nej vychádza, vytvára zaujímavé svetelné efekty.

    V jedálni okrem toho pravého stola a  stoličiek musíme zvážiť aj výber osvetlenia. Závesné lampy alebo stropné svietidlá budú perfektné. Lampa nad stolom krásne osvetlí túto časť miestnosti. Tu taktiež pri výbere správneho modelu musíme vziať do úvahy veľkosť stola, ako aj plochu samotnej miestnosti. Nad malým stolom bude stačiť jedna závesná lampa.

    Väčšia jedáleň znamená viac možností usporiadania. Nad veľký jedálenský stôl môžete umiestniť napr. jednu lampu, ktorá sa skladá z troch rovnakých svietidiel.

    lampa Chromagon 3, Invicta Interior

    Problém často nevzniká ani pri výbere lampy, ale pri jej umiestnení nad jedálenský stôl. Ak máte stôl so 4 alebo 6 osobami, odporúčame umiestniť závesnú lampu 60-70 cm nad stôl. Túto výšku môžete vypočítať od vrchu po spodok tienidla.

    Výber lampy už záleží na každom z vás. Buď si vyberieme lampu do moderného, či klasického interiéru, ale vždy by osvetlenie  malo zodpovedať dizajnu Vášho domova - to je pravidlo, ktorého by ste sa mali držať.





    Závesná lampa Chromagon
    85 €
    Farby: Chrom
    Látka: kov
    Odoslanie: 2-3 dni
    Elegantná závesná lampa s chrómovaným kovovým tienidlom s priemerom 30 cm. Geometrickytvar sa týka súčasného módneho štýlu art deco. Jedná sa o elegantný doplnok, ktorý vo vašom byte nemôže chýbať.
    Závesná lampa Chromagon 3
    106 €
    Farby: chróm
    Látka: kov
    Odoslanie: 2-3 dni
    Sada troch lámp, každá s priemerom 20 cm. Okrúhle tienidla sú vyrobené z chrómovaného kovu. Kábel je dlhý 150 cm. Lampy dokonale osvetľujú jedáleň, kuchyňu a obývaciu izbu.
    © Všetky práva vyhradené 2003-2024. stolicky24.sk
    Zavolajte nám 0908 613 880
    Go Top